The playground

More information here

Lugn i ångesttider

en man ska aldrig glömma sitt förflutna med alla erfarenheter, vare sig de är bra eller inte. Kanske var det därför jag började fotografera. Eftersom fotografering fungerar främst som ett stöd för minnet. Bilder är symboler för tidigare erfarenheter. Jag betraktar dem personligen som symboler för tankarna i mitt sinne och känslor i mitt hjärta. […]

en man ska aldrig glömma sitt förflutna med alla erfarenheter, vare sig de är bra eller inte. Kanske var det därför jag började fotografera. Eftersom fotografering fungerar främst som ett stöd för minnet. Bilder är symboler för tidigare erfarenheter. Jag betraktar dem personligen som symboler för tankarna i mitt sinne och känslor i mitt hjärta. De hjälper mig att komma ihåg och lära mig nya sätt att tänka och känna. I en värld som slukar miljontals bilder varje dag utan att ifrågasätta deras anledning eller mening, försöker jag fokusera på frågan ”varför” inte ”med vad”? För närvarande har fotografering blivit en slags terapi för mig, vilket bevisats av mina fotografiska tillvägagångssätt under hela 2019.

under rubriken” 365 challenge ” jag tog bilder på en daglig basis försöker övervinna den kreativa torkan. Men det fanns en annan djupare och viktigare anledning, det vill säga att lugna ner oron i mitt sinne orsakad av upprepade panikattacker och en intensiv rädsla som ständigt undertrycks.

rädsla för döden – av mig själv och älskade. Rädsla-denna undermedvetna känsla har något förvandlats till en förlamande ångest. Alla nyheter relaterade till någons död, vare sig de är kända eller okända människor destabiliserar mig. Därför undviker jag att titta på för mycket TV eller surfa på internet. Huvudvärk eller smärta i ryggen får mig att tro att jag kan drabbas av någon obotlig sjukdom. Paradoxalt nog har jag inte gett upp att titta på skräckfilmer än. Detta projekt visar min dagliga kamp med denna rädsla. Först försökte jag omvandla skapelsen till enbart observation. Jag analyserar inte mina bilder för mycket. Jag har försökt att ge upp kontrollen, glömma mig och lämna ämnet tala direkt till betraktaren. Jag tillåter att ”olyckan” äger rum. Genom mina fotografier har jag strävat efter att uttrycka ett fridfullt sinnestillstånd i motsats till min inre ångest. Jag har också valt svartvitt som jag insåg, mot slutet av projektet att ”skuggan”/”rädslan” verkade mer lämplig eftersom den skapade kontrasten jag behövde för att se ljuset. Jag måste förstå det, för att komma överens med det. Varken förneka eller förtrycka det. Det spelar ingen roll hur starkt jag trotsar mörkret när varje ljus kastar en skugga och ju närmare jag kommer till ljuset, desto mörkare blir skuggan. I detta sammanhang betyder ”sluta slåss” inte att ge efter för det utan att integrera det. För att njuta av rörelsefrihet och komma över de psykologiska hinder som tekniken medför, som vilken kamera ska jag använda, dsrl eller spegelfri, vilken lins-jag har bara en 35 mm och jag kan använda en 50 mm, Jag har inga pengar att köpa 24 mm lins, jag skulle vilja 85 mm, den här kameran har just kommit på marknaden, spara pengar, Köp den och börja på projektet efter, blahblah…So jag har valt att använda min 700 lei-telefon. Mer än ofta är bristen på något och en stark vilja våra bästa vapen för att uppnå framgång. I slutet av projektet gjorde jag ett noggrant urval av fotografierna som kommer att gå in i ett framtida album.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.